dinsdag 30 juli 2013

Recept: Huisgemaakte Citroen Sorbetijs! (zonder ijsmachine)


Hoi iedereen,
Vandaag weer een receptje, en dit keer citroen sorbetijs! En helemaal zonder ijsmachine. Het is heerlijk verfrissend, en zeker met dit hete weer. Het is erg simpel, het wachten duurt alleen wel lang. Lees snel verder voor het recept!

Het recept voor dit ijs heb ik uit dit boek. Ik heb geen idee sinds hoe lang wij dit boek al hebben, maar er staat dat hij uit 2002 komt, dus het is al 11 jaar oud! En het is nog in prachtige staat. Maar goed, de credits van dit recept gaan naar dit boek! :D

De ingredienten:
  • 200 gram basterdsuiker
  • 3 dl water
  • 4 citroenen
  • 1 eiwit
Yup! Dat is alles wat je nodig hebt voor ongeveer 1/3 liter ijs. Let's goooooo!



Zet het water in een steelpannetje op het vuur totdat het kookt. Voeg dan de suiker toe en wacht tot het opgelost is (roer af en toe).

Schil 2 (!) van de citroenen (ik had ze dus alle 4 gedaan... woops) dun met een dunschiller en doe de schillen in de pan. Ik had geen dunschiller, dus ik probeerde het met zo'n schiller, maar dat werkte niet echt... ik ben hier niet zo goed in.


Laat dit 2 minuten sudderen zonder te roeren en neem de pan van het vuur. Laat afkoelen.

Pers de citroenen en doe het sap bij de siroop.

Zeef de siroop in een diepvriesdoos. In het boek staat ondiepe, maar wij hadden alleen maar deze enorme bakken van een liter over van het vanilleijs, hihi. Als je wilt, kan je de schillen bewren en er gesuikerde schillen van maken als garnering, maar daar was ik zelf te lui voor.
Zet het mengsel 4 uur in de vriezer tot het halfstijf is.

Hier was ik vergeten foto's te maken, maar na de 4 uur moet je het ijs even mixen met de keukenmachine of met een gewone handmixer, totdat het smeuïg is. Klop het eiwit schuimig met een vork en schep het door het ijs. Nu moet het nog minimaal 4 uur in de vriezer, of langer natuurlijk. Je kan het nog een paar keer omroeren/mixen, maar zelf vind ik dat nooit nodig.

En dan is je ijs klaar! Het is echt super lekker en puur natuur, omdat je er geen conserveringsmiddelen o.i.d. in doet. Ideaal!

Wat is jullie favoriete ijssmaak?

xxx,
Eva

7 opmerkingen:

  1. Omfg. Dit ziet er zooooo lekker uit. Ik moet ook echt een keer zelf ijs gaan maken! Together with you~

    Enneh, mijn favoriete ijssmaak weet je~ Stracciatella en koffieeee.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. OMG kom morgen langs! Ik heb nog ingrediënten voor koffieijs! Dat zou ik nog gaan maken :D

      Verwijderen
    2. Ik kan niet. D= Volgende week kan ik allemaal wel...?

      Verwijderen
    3. Anders neem ik de ingrediënten wel mee en kunnen we het maandag of dinsdag ofzo maken :D

      Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hi! I would like to invite you to check out our site www.volrecepten.nl . Adding your blog to our site will make your recipes available to many more users.
    I hope to see you there soon!

    BeantwoordenVerwijderen