Pagina's

zondag 9 december 2012

Mijn favoriete tv-series

Deze afbeelding heb ik verwijderd omdat ik de rechten niet in mijn bezit heb.

Ik ben niet heel goed in regelmatig posten. Sorry!

Ik kijk veel tv-series. Op de een of andere manier trekken tv-series me meer dan films. Oké, ik weet wel waarom. Series kan je volgen en van films heb je er maar één. Tenzij er vervolgen op komen.
Het leek me dus een goed idee om mijn favoriete tv-series te delen. Of eigenlijk zijn het meer de series die ik op dit moment volg. Maar ze zijn leuk genoeg om te volgen! :)
Maar goed, na de 'lees verder' kan je mijn favoriete tv-series (met samenvatting) lezen.

Nog even voor ik begin: ik kijk mijn series eigenlijk allemaal op internet. Behalve Wie is de Mol en America's/Hollands Next Top Model, maar die heb ik er ook niet tussen gezet, aangezien ze niet echt bij m'n favorieten horen.

Let's start!

Deze afbeelding heb ik verwijderd omdat ik de rechten niet in mijn bezit heb.

Glee
Ach, Glee. You either hate it or you love it. Het gaat over de Glee Club op William McKinley High School, een high school in Lima, Ohio. In het eerste seizoen leer je de leraar Will Schuester kennen. De huidige Glee Club coach wordt ontslagen, en Will neemt het over. Er komen op het begin maar 5 kinderen op af, en hoe goed sommige ook zijn in zingen, de performance lukt nog niet echt. Will gaat proberen om de Glee Club zo goed mogelijk te maken. Dat is ongeveer het begin. Daarna gaat het gewoon over hun worstelingen op school en als tiener en zingen en dansen ze tussendoor. Het gaat heel erg over acceptatie en over jezelf zijn.
Ondertussen zitten we al weer in seizoen 4 en zijn de hoofdpersonages geslaagd wie we volgen op hun nieuwe plek, en zijn er ook weer nieuwe mensen bij gekomen. Klinkt super lame, maar dat is de beste omschrijving die ik op dit moment kan bedenken, haha.

Ik ben er ingekomen toen Glee voor het eerst op tv kwam in Nederland. Toen was de serie ongeveer halverwege seizoen 2. Na een kort tijdje begon ik het online te volgen en sindsdien ben ik hooked. Hoe slecht en stom de serie soms ook is, ik houd ervan. De liedjes, de sfeer, de moraal en gewoon dat het gaat over dat iedereen goed is zoals die is. Give it a try, zo lame is het nog niet.


Deze afbeelding heb ik verwijderd omdat ik de rechten niet in mijn bezit heb.


Pretty Little Liars
Dit plaatje heb je al gezien hierboven, maar mijn second favorite serie is toch echt PLL. Pretty Little Liars is de (bijna) perfecte combinatie van teenage (dus gewoon over tieners en hun love stories en dat soort gedoe) en thriller. Het verhaal begint in Rosewood met een sleepover met 5 (ja, 5) vriendinnen. Op een gegeven moment wordt er één van de meiden langzaam wakker (ben vergeten wie) en realiseert ze zich dat Alison (Sascha Pieterse) weg is. Ze wordt vermist opgegeven en de meiden gaan uit elkaar. Aria (de voorste op het plaatje) verhuist naar ergens in Europa volgens mij, en ook de andere meiden gaan uit elkaar. Als Aria na een jaar weer terug komt wordt Alison's lijk gevonden. Ze is vermoord. Heel Rosewood is in de ban van Ali's moord. De 4 overige meiden (met de klok mee beginnend bij Aria: Aria, Spencer, Hanna en Emily) vinden steun bij elkaar. Aan het einde van de begrafenis krijgen de 4 vriendinnen opeens een smsje: I'm still here, bitches. And I know everything. - A.

Oooeehh, spannend! Het gaat verder dus over Ali's moord en over die geheimzinnige A die hun allemaal dingen aandoet. En over romance. Ik vind het echt een geweldige serie, omdat ik vaak op het puntje van mijn stoel zit, maar het niet té spannend is. Op dit moment zijn we al weer bij season 3, maar heeft PLL een mid-season break tot januari. Kan niet wachten tot het begint na die spannende Halloween aflevering!!


Deze afbeelding heb ik verwijderd omdat ik de rechten niet in mijn bezit heb.

White Collar
Ah, White Collar. White Collar gaat over Neal Caffrey (Matt Bomer - degene in het grijze pak); een oplichter, vervalser en dief. FBI agent Peter Burke (Tim DeKay - de meest linkse) zit al drie jaren achter hem aan, en uiteindelijk wordt hij gepakt. Na drie jaar van zijn gevangenisstraf uitgezeten te hebben, ontsnapt Neal om op zoek te gaan naar zijn ex-vriendin Kate. Hij denkt namelijk dat er meer achter de break-up zit. Maar Peter vangt Neal opnieuw. Dan verzint Neal een plan. Hij heeft informatie over een andere zaak van Peter, die hij alleen tijdens een privé-meeting met Peter wilt vrijgeven. Tijdens die meeting stelt hij iets voor: hij helpt Peter met andere criminele zaken als hij niet meer in de gevangenis hoeft. Peter Burke gaat akkoord. Neal krijgt een enkelband om (zodat de FBI hem in de gaten kan houden) en vanaf dat moment zijn Peter en Neal een team. De serie volgt de twee in hun avonturen tijdens het oplossen van misdaden en Neal in zijn zoektocht naar Kate.

White Collar is zo leuk. Het is spannend en interessant door de misdaden en andere criminale dingen die worden gepleegd en opgelost, grappig omdat het gewoon grappig is, en daarbij is Matt Bomer ook niet verkeerd om naar te kijken... (laten we het feit dat hij homo is maar even negeren)
Meer kan ik er niet over zeggen, je moet het maar kijken. Ik had eerst ook zoiets van 'eh... gezellig?' totdat ik het ging kijken. Ook White Collar heeft nu een mid-seasonbreak en gaat in januari weer verder.


Deze afbeelding heb ik verwijderd omdat ik de rechten niet in mijn bezit heb.

Misfits
Misfits is een Britse serie met een vrij simpel plot. Vijf jongeren doen community service omdat ze een kleine misdaad hebben begaan. Werkstraf, dus. Op hun eerste dag bij community service is er een hele rare storm. Ze worden door de bliksem getroffen en daarna gebeuren er allemaal rade dingen. Hun 'probation worker' (dat is de persoon die hun in de gaten houdt en zorgt dat ze doen wat ze moeten doen) flipt helemaal en probeert ze te vermoorden. Curtis (helemaal links) draait te tijd terug nadat Kelly (rechtse meisje) vermoordt wordt, en zo heeft iedereen een kracht gekregen. Curtis kan dus de tijd terug draaien, als iemand Alisha (linkse meisje) aanraakt worden ze wild van seksueel verlangen, Kelly kan gedachten lezen en Simon (meeste rechtse) kan onzichtbaar worden. Nathan's (middelste) kracht verklap ik niet omdat je die pas aan het eind van seizoen 1 ontdekt, haha.
Deze vijf jongeren zijn niet de enige die door deze storm zijn getroffen, en dit zorgt voor een boel avonturen, om het zo maar even te zeggen.

Misfits is grappig (hilarisch, zelfs), vulgair, absurd, messed up, maar toch ook heel leuk. De accenten zijn even wennen, vooral als je Amerikaans Engels gewend bent, maar het went snel.
Wel jammer dat het niet zo veel afleveringen heeft. Seizoen 1 heeft er zes, seizoen 2 heeft er zeven, seizoen 3 heeft er acht en we zijn nu bij seizoen 4 die er tot nu toe zes heeft (vanavond komt aflevering zeven). Ik zou zeggen, kijk het gewoon!


Deze afbeelding heb ik verwijderd omdat ik de rechten niet in mijn bezit heb.

The New Normal
The New Normal is een serie door dezelfde makers als Glee (Ryan Murphy en Ali Adler). Het gaat over een homostel (Bryan en David - David meest links, Bryan daarnaast) dat graag een kind wilt. Goldie (meisje naast Bryan) is een alleenstaande moeder die samen met haar negen jaar ouder dochter Shania van Ohio naar L.A. verhuist (waar Bryan en David wonen) om haar oude leven te ontsnappen. Haar conservatieve oma (Nana) volgt haar, zonder dat Goldie dat wilt. Goldie besluit om Bryan en David's draagmoeder te worden. Dit zorgt er natuurlijk voor dat Goldie's familie ook betrokken wordt bij het hele gedoe.

The New Normal is echt een comedy-serie. Elke aflevering gaat over een ander deel en echt een sterke verhaallijn zit er niet in. Het is eigenlijk ook niet mijn meest favoriete serie, maar ik heb hem er toch bijgezet. Het is namelijk wel heel grappig en leuk. Ze zitten op dit moment in het eerste seizoen bij aflevering 11. Als je houdt van luchtige comedy's over hedendaagse onderwerpen, dan is dit een goede serie voor jou!

Nou, dat waren ze dan. Mijn favoriete series. Ik vind tv-series zo leuk omdat je ze kan volgen, en ze niet eenmalig zijn.

Kijk jij ook veel tv-series? Zo ja, welke?

xx,
Eva

2 opmerkingen:

  1. Pretty Little Liars en Glee kijk ik ook, vooral de eerste vind ik geweldig. Ik vind Beauty and the Beast, The Vampire Diaries en The Lying Game ook heel leuk en ik kijk ook nog Gossip Girl en 90210 :D

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Josephine! Wat leuk dat je op mijn blog komt kijken, haha :D Jaa, PLL is super! Ik wil echt heel graag dat het januari is hahahaha :) Die andere series lijken me ook wel leuk, vooral TVD en The Lying Game, maar ik heb nog niet echt tijd gevonden om ze te kijken. Helaas!

      Verwijderen