Pagina's

zondag 10 februari 2013

The art in my room - bij m'n vader

Hallo iedereen,
Mijn vader is sinds dit jaar, samen met Asta (zijn vrouw), de eigenaar van een galerie/kunstwinkel in Utrecht (Carré d'Artistes). Het huis staat dan ook vol met kunst. Veel schilderijen, maar ook een paar beeldjes. Maar wel mooi, niet te overweldigend. Ook mijn kamer heeft best wat schilderijen. Vandaag ga ik jullie laten zien wat voor kunst er op mijn kamer hangt/staat.


Ik heb nog wel een paar kleine beeldjes en dingetjes op mijn kamer staan, maar die tel ik niet mee.

Als je mijn kamer binnenloopt zie je dit schilderij al snel hangen. Zoals je misschien wel kan zien, ben ik dat. Ik weet niet precies meer hoe oud ik toen was, ik gok een jaar of 9/10. Mocht één van jullie je afvragen wie dit heeft geschilderd: mijn vader! Mijn vader heeft lang schildercursussen gevolgd en kan sinds ik me kan herinneren al heel goed schilderen. Op een dag zat ik tv te kijken en begon hij randomly foto's van mij te maken. Ik, als klein, heel erg meisjesachtig meisje, vond het helemaal leuk. Wat ik niet wist, was dat hij één van die foto's ging naschilderen voor mijn verjaardag. En daar kwam deze uit! Ik vind hem nog steeds heel mooi en super knap en lief dat hij het voor me heeft gemaakt. Leuker dan een foto!

Op de vorige foto zag je al een klein stukje ervan: dit enorme schilderij, wederom gemaakt door mijn vader. Dit was, volgens mij, een opdracht voor zijn schildercursus, maar het kan ook zijn dat ik er helemaal naast zit. Eén van de leukste dingen is dat er zand verwerkt zit in het schilderij, op de plekken waar je strand kan zien. Er was geen plek meer over voor dit schilderij in de rest van het huis, dus heeft mijn vader hem op mijn kamer gezet. Hij past er ook nog eens heel goed bij, aangezien ik blauw en lichtbruin als accentkleuren in mijn kamer heb. Ik vind het eigenlijk wel vet, zo'n groot schilderij. Hij valt ook niet heel erg op, omdat hij achter mijn kast en tafeltje staat.

Je kon mijn enige beeldje in mijn kamer op de vorige foto ook al zien. Dit beeld komt uit Bali en het is volgens mij een god. Ik ben alleen echt helemaal kwijt hoe hij heet, maar ik zal de post wel editen zodra ik het heb gevraagd. Ik heb dit beeld gekregen van mijn vader en Asta toen zij terugkwamen van hun huwelijksreis. Zij zijn namelijk getrouwd op Bali! En van hun kreeg ik dus dit beeldje. Sjors (mijn broer) heeft er ook één, maar dan net iets anders. Ik vind het beeld heel vet. Anders, maar daarom juist leuk, hij is exotisch.

Deze twee prints van Winnie de Pooh heb ik al zolang ik me kan herinneren. Maar dan ook echt sinds ik me kan herinneren. Ze hingen volgens mij al in mijn eerste kamer! Dat is dan ook de voornaamste reden dat ik ze meenam en ophing toen ik met mijn vader ging verhuizen. Ze hebben gewoon veel herinneringen daarnaast zijn ze ook nog eens heel schattig!

Boven mijn bed hangt dit leuke naamplaatje. Sjors had eerst met een meisje waarvan haar ouders een vakantiehuis in Narbonne, Zuid-Frankrijk hebben (dat wil ik ook wel!). De eerste keer dat hij met hun mee op vakantie ging, nam hij dit voor me mee. Een straat-kunstenaar zat dit te maken. Ik vind het zo cool! Het zijn vogels, maar het is ook mijn naam, en met zulke mooie kleuren... echt prachtig!

Op mijn bureau staat dit schilderij. Dit schilderij heb ik zelf gemaakt, toen ik ongeveer 11 was, in de eerste klas. Ik weet nog goed dat ik hier eerst een tekening van had gemaakt en er zelf best trots op was (what was I thinking?). Dus toen ging ik het maar schilderen! Ik vind hem zelf echt niet mooi ofzo, maar het is wel grappig. Ik weet nog dat ik de huidskleur maar niet goed kreeg (vandaar de vegen). Ik heb hier geen betere plek voor gevonden, maar zo vind ik het eigenlijk wel grappig.

Last but not least, mijn nieuwste kunst-aanwinst. Wederom iets wat mijn vader heeft gemaakt! Dit schilderij heb ik afgelopen Sinterklaas van mijn vader gekregen als surprise. Het lijkt echt super moeilijk gemaakt, maar eigenlijk heeft mijn vader een klein beetje vals gespeeld. De exacte naam van de techniek weet ik niet meer, maar het heeft iets te maken met afdrukken en kopiëren en nog iets, haha. In ieder geval, dit schilderij vind ik super mooi en ik moet er snel even een plekje voor vinden!

Dat was de kunst op mijn kamer! Het is nog redelijk veel voor de grootte van mijn kamer, vind ik zelf dan. Ik zelf ben er blij mee. Kunst aan je muren kan zo veel verschil uitmaken, het kan een saaie witte muur omtoveren tot iets heel leuks.

Heb jij ook kunst op jouw kamer? Of ben je niet zo van de kunst?

xxx,
Eva

2 opmerkingen:

  1. Super leuke post! Ik wou dat ik zo'n mooi versierde muur had :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat gaaf zeg. Ik heb de website bekeken van de kunstgalerie. Zitten hele mooie dingen.

    BeantwoordenVerwijderen